De Buufkes Buren Borrel Bingo

Maandag 30 september 2024

Afgelopen zaterdag vierden de Buufkes Burendag met elkaar. Om 15.00 uur kwamen jong en oud naar het speelveld tussen de Meierijlaan en Egelantierlaan om een gezellige middag te beleven.

Voor de kinderen was er een stormbaan en kon er gespeeld worden op het pas geïnstalleerde speeltoestel. Wat fijn dat de gemeente dit nog op tijd heeft kunnen realiseren. Vele buurtgenoten vonden elkaar voor een praatje en er werden nieuwe contacten gelegd. Op de tafels stonden wat hapjes en iedereen kon al wat lekkers te drinken pakken voordat de bingo van start ging. Helaas begon het net op dat moment te regenen maar dat kon de pret niet drukken. Het werd juist lekker gezellig en knus met z’n allen onder de tenten die waren opgezet.


Met zo’n 75 volwassenen en 60 kinderen werd er aandachtig naar de getallen geluisterd en al snel werd er voor het eerst BINGO!! geroepen. Er waren rondes voor volwassenen en voor de kinderen. De spanning liep met elke ronde steeds hoger op. Iedereen wilde wel zo’n super gave prijs winnen. Alle prijzen zijn gesponsord vanuit de geweldig betrokken Nuenense ondernemers. Wat hebben we veel blije gezichten gezien.


Om de dag feestelijk af te sluiten kwam er een frietkar waar iedereen een puntzak friet kon halen en diverse snacks. Met een volle maag en sommigen ook met volle handen vanwege de prijzen, is iedereen aan het eind van de middag weer naar huis gegaan.


Deze geweldige burendag hebben we kunnen organiseren dankzij de sponsoring van diverse partijen; Jumbo Kernkwartier, het Oranje Fonds en de LEVgroep. Wat fijn dat er medewerkers van de Jumbo tijd hadden gemaakt om naar onze activiteit te komen. En ze deelden ook nog snoepjes uit aan de kinderen. Deze burendag was één groot feest!

Een extra dank nog aan de Bingo sponsoren: Beautyroom Nuenen, Bon Marie, Bruna, Café Ons Dorp, Expert, Fleur-Inn, Frituur van Hoof, Happy Skin, IJssalon Italia, Jumbo Kernkwartier, Kapsalon Evi, Cris Vogels Keurslager, E. Tebak Keurslager, Lekkernij bij Bongers, New York Pizza, Schoenservice Eef Imming, Sieraden I. Hoekstra.

Dit artikel is ook verschenen in Weekblad Rond de Linde, Week 40 en De Nuenense Krant, Week 40