Koningsdag 2024 zorgt voor verbinding

Zaterdag 27 april 2024

Koningsdag 2024 stond bij de Buufkes in het teken van in verbinding staan met elkaar. Uit verschillende omliggende buurten kwamen ouders met kinderen naar het speeltuintje tussen de Egelantierlaan en Meierijlaan. Ondanks de natte start zat de sfeer er al snel in.

Koningsdag 2024


Zo’n 100 buurtgenoten lieten samen met Circus Jongleers hun kunsten zien. Er werd volop gejongleerd, met diabolo’s gespeeld, op eenwielers gefietst en andere knappe capriolen uitgehaald. Kinderen sprongen rond op het springkussen en ouders kletsten met kennissen en nieuwe buurtgenoten onder het genot van oranje lekkernijen. Fietsen en stepjes werden versierd voor een gezellige fietstocht.


Wat heerlijk dat de zon ook nog zorgde voor een extra feestelijke ochtend. Deze gezellige activiteit voor jong en oud is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Comité, Jumbo Kernkwartier en Jumbo Grimberg. Wat geweldig dat jullie samen met de Buufkes hebben gezorgd voor een heerlijke Koningsdag 2024. Voor volgend jaar zijn al nieuwe plannen gemaakt om verschillende buurten nog meer samen te laten komen om van Koningsdag in de buurt één groot feest te maken.

Dit artikel is ook verschenen in Weekblad Rond de Linde, Week 18, 2024 en De Nuenense Krant, Week 18, 2024